måndag 17 september 2012

Taklag


Idag är taklaget nästan klart. En milstolpe. Mittåsen behöver skarvas då murstocken hade skadat mittdelen av åsen, i övrigt är hela taklaget klart. Det betyder att jag hela kvällen arbetat med att få klar en höstkrans att smycka mittåsen med i morgon när det blir taklagsfest för mina hantverkare. 


Se vad fint, mitt lilla, lilla torp är uppe.

Från andra våningen, mittås och en av sidoås.Här behövs det fogas i en del i mittåsen.

Lite tapet kvar på väggarna i kammaren på övervåningen.

Mittåsarna vilar på dymlingar.

En höstkrans att fästa i nocken på mitt hus. Äntligen!

5 kommentarer:

 1. Underbart projekt! Kul att se eftersom jag själv håller på med ett gammalt soldattorp i Södermanland. Samma konstruktion men ytterdörren mer till höger. Har dock fått på taket vilket känns skönt. Lycka till! Håkan

  SvaraRadera
 2. Stort grattis!

  Det måste kännas helt fantastiskt! Längtar..
  Men snart är vi där också hoppas jag!

  /Erica (Byhn)

  SvaraRadera
 3. Grattis, grattis, grattis! Hoppas att ni får en trevlig fest. Håller tummarna för en lång, mild och torr höst.
  Lena SW

  SvaraRadera
 4. Sånt här med bloggar kan jag inte men jag tänkte att jag ville skriva några rader efter att jag såg artikeln i GP. Efter det måste det väl hända mycket i din blogg?!
  Jag har läst din blogg och jag får säga att jag är imponerad av ditt arbete och din målmedvetenhet. Du måste ha lärt dig otroligt mycket.
  Anledningen till att jag skriver är att jag kände igen dig från tidningen men tänkte inte mer på det. Men när jag sedan hade tid att läsa tidningen helt förstod jag att det var ju du som jag samåkte med till Olskroken någon gång från kursen "Renovera ditt sommartorp" eller vad den hette, i närheten av Anten (Gräfsnäs?).
  Som sagt; jag har aldrig skrivit på en blogg tidigare så jag nöjer mig så här så länge. Lycka till med ditt projekt!
  Richard

  SvaraRadera
 5. Hej på er!

  Och tack för alla lyckönskningar, gratulationer och hejarop :) Vad kul att få en sådan respons. Jag hoppas ni fortsätter att följa mina äventyr!

  Therése

  SvaraRadera