tisdag 4 september 2012

...och högre och högre...


Idag har vi kommit till stockvarv nummer 13! Det går undan och stockarna är lätta att lägga och dreva. Lite småregn strilade ner under dagen vilket får mig att känna en stor olustkänsla, men framåt eftermiddagen klarnade det och vinden blåser nu bort allt regn, precis som SMHI förutspått...och i morgon ska det vara uppehåll med stark vind och växlande molnighet...hoppas det håller i sig...iallafall tills mitt lilla torp fått sitt lilla tak.


Släggan är tung, men oumbärlig.

Stockvarv nummer 13 är snart klart.

Så bröt solen igenom till slut, äntligen!

Mellanväggen mellan kök och rum.

Här kommer man in från hallen in i köket. Som man kan se är dörren upptagen där ett fönster tidigare satt, vilket skedde då torpet byggdes ut med en liten groventré.

Här är återigen stocken med Anna Andersson och Oscar Petterssons namn inskrivna. Fast nu står huset på en ny plats.

Dreva och sedan slå stockarna på plats, tätt, tätt ihop ska de ligga.

Den gamla mossa får ligga kvar.
9 kommentarer:

 1. Wow, här händer det grejer!!

  SvaraRadera
 2. JAAA, och det är SÅÅÅÅ roligt :)

  SvaraRadera
 3. Rackarns så fint det blir! Anna och Oscar ler nog mot dig från sin himmel. Hatten av för den kulturgärning du klubbar ner med släggan.
  Lena SW

  SvaraRadera
 4. Hej Lena!

  Jag hoppas och tror att de faktiskt gör det. Jag har även försökt att få tag i de som bodde i huset nu senast så att de kan komma ut och titta, men ännu inte fått tag i dem.

  SvaraRadera
 5. Hej, läste om dig i GP o tänkte jag måste titta in. Fantastiskt jobb du gjort, och vad kul att bo i ett hus man byggt själv på det sätt du gjort, men oj vad många frågor man funderar på hur du löst. Aldrig bloggat förr så jag vet inte ens om detta kommer att bli läst av dig...;-)
  //Göran

  SvaraRadera
 6. Tack!

  Klart jag läser :) och du är välkommen med dina frågor, när du vill!

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Wow, my first blogg...;-)
  Tack för svar. Bl.a funderar jag på om du i din byggprocess väljer att "uppgradera" huset ur t.ex energisynpunkt eller om du "bara" flyttar det rätt o slätt.
  //Göran

  SvaraRadera
 8. Hej, igen!

  Eftersom jag ska bo i torpet permanent behöver jag tillföra moderniteter som vatten och avlopp ;). Jag kommer att sätta in energiglas i innerbågarna, jag kommer att ha någon form av solpanel och jag kommer att ta in jorduppvärmd inluft till huset. Kommunen godkände inte att jag tänkte låta bli att tilläggsisolera så det måste jag också göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, lite pill alltså...;-) Imponerad av att du får ihop det. Med envishet och övertygelse kommer man långt...
   Om du har nån visning framöver får du gärna höra av dig. Om du har möjlighet, gärna ett mess/mail i så fall.

   Mvh
   Göran Brihs
   0706-30 00 34
   goran@lanternan.eu

   Radera