fredag 7 augusti 2015

Snart klart för inflyttning


Sovrummet i tillbyggnaden börjar bli klart för inflyttning. 

Efter den stora röjningen av torpet har jag äntligen fått plats att så smått börja inreda sovrummet i tillbyggnaden. Så härligt att ha ett rum som (nästan...) inte belamras med verktyg, byggdamm och annan bröte. Stockväggen och golvet har linoljesåpats åtskilliga gånger. Framförallt golvet eftersom jag vill att det ska få en liten skyddande härdning innan det tas i bruk på riktigt. 

Alla fönsterfoder är på plats, här har jag använt de gamla fönsterfodren. Har bara skrapat dem lite ytligt och funderar på att ha kvar de olika färgresterna som minne och lite shabby chic hardcore (läs byggnadsvård). Jag gillar tanken på att den nybyggda delen till viss del lever sitt eget liv, men också att den kopplas ihop med den gamla delen, lite som att de går hand i hand genom livet, fast på sina egna speciella vis.

Jag har även lärt mig förkroppa taklister. Det som var så svårt enligt så många. Oj, oj, oj, aj, aj, aj...tänk att en inte ska lyssna så mycket på vad andra säger. Fick en liten lektion och några tips, mallar och sätt att tänka. Och då var det inte så svårt. Ja, det går väl inte som en dans, men det går. Det är lite pilligt och den vassa kniven är både en tillgång och en förgörare så att säga. Har än så länge fått upp tre taklister i sovrummet och skurit både dem och mig själv lite här och var. Problemet med den sista listen i sovrummet är att den ska förkroppas i båda ändarna...hmmm...så jag väntar lite med den tror jag, tills en sån där bra dag dyker upp, när allt går som en dans...

Båda fönstersmygarna är målade tre gånger med: Ottossons Titanvitt med en uns grön umbra i för att bryta den bländande känslan av väldigt vitt. 

Det som saknas är en omgång färg på väggarna, golvlister, dörrfoder, gardiner och lite mörkläggning för bästa möjliga sömn. Och så en säng såklart.


Jag skurade väggen med linoljesåpa två gånger för att få bort damm och för en slätare yta.
Väggen blev även lite ljusare efter skurningen.

Golvet skurade jag fem gånger.
Jag hoppas det ömtåliga grangolvet nu blivit lite härdat.


Tja, för att vara första försöket, med slö kniv så finns det hopp omét...

Fick en liten lektion i förkroppning i början av sommaren.Dörren in till sovrummet har plockats isär och limmats ihop igen.


Nu på plats och med lite trix och fix så funkar den fint.

Hålkällisten på plats i sovrummet.

Har fått hjälp med att sätta lister i alla fönster så att det blir tätt
till vintern med innerbågarna på plats.

Nu kan en ju nästan tro att nå´n bor här...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar