lördag 15 september 2012

Inte många arbetsdagar


Denna vecka har det mest regnat så arbetsdagarna blev bara två, men nu kan man iallafall äntligen stå på andra våningen, se ut över ängarna och träden. Jippiiii!

På denna höjde går det också att föreställa sig den utsikt jag en gång kommer att få på husets andra våning. Jag ser hur landskapet runt omkring kommer att te sig från kammaren på vinden, en vacker dag när jag står där och blickar ut genom kammar-fönstret. 

Fyra stockvarv över mellanbjälklaget är på plats, likaså saxarna och snart är det dags att ta sig an åsarna och röstena. När det är klart ska här firas! Taklagsfest i sikte, ja! ÄNTLIGEN!

I torsdags tömde vi marken på stockar, reglar och brädor. Allt förvaras numera inne i huset. Detta gjorde så att de båda, stora presenningarna frigjordes och lades på huset som ett tak. Huset ser inte riktigt klokt ut på utsidan, men vad gör väl det. Nu slipper jag gå omkring och oroa mig för usla väderprognoser och regniga dagar. Och det är skönt, mycket skönt. 

Men det ser desto mysigare ut inifrån, framförallt på andra våningen. Jag kan nog mest likna det vid den känsla man kan få när man klättrat upp i en trädkoja. Lite trångt, men mysigt under det gröna presenningstaket. Hade det bara varit lite varmare hade jag nog faktiskt tagit med mig täcke, kudde och madrass och sovit där en natt. Den allra, allra första i mitt eget lilla torp.Jamen, nu är det ju nästan klart.

Det extravaganta taket i grönt.

Sax nummer två på plats.

Vid nedplockningen såg det ut så här.Här hade det varit mysigt att sova en natt. Någon som vill göra mig sällskap?

Vid nedplockningen för snart ett år sedan. 4 kommentarer:

 1. Läste om dig i GP idag och blev bara tvungen att kika på din blogg. Man blir imponerad! Och känner sig lite slapp och bekväm i sitt eget boende:-)...

  Lycka till med det fortsatta byggandet!

  /Per

  SvaraRadera
 2. Hej,
  det kommer att bli så fint! Vad långt du har kommit.
  Vårt hus såg inte heller riktigt klokt ut när vi rivit den nyare delen (som var i uselt skick) och frilagt timret (här kan du se hur det såg ut: http://fargtrappan.blogspot.se/2009/11/husrenoverare-ge-inte-upp.html) Nä, då undrade man allt vad man gett sig in i... Men det blev ju bra och det kommer ditt också att bli :)
  Om du vill måla något med äggoljetempera senare, när du kommit så långt, är det bara att höra av sig. Jag kan bistå med tips och råd och har allt du behöver för att måla med färgen. Den är helt fantastisk att måla med. :D
  Ha det gott /Maja

  SvaraRadera
 3. Hej på er alla!

  Tack för alla heja-rop! Ja visst går det undan, men om det bara hade varit lite mindre regn hade det gått ännu fortare, men jag hoppas taket är på snart. Och ja, det klart det kommer bli jättefint :) Det pirrar änna till i maggropen när jag tänker på att det inom ett år kan vara verklighet att börja tänka på målningen :) Jag återkommer då Maja.

  Kram på er!

  SvaraRadera