söndag 9 september 2012


I fredags när jag kommit hem från mina studier i Växjö var det för mörkt för att se vad som hänt på mitt hus under dagen. 


Det var med lite delade känslor jag satt mig på tåget denna arla fredagsmorgon. Jag vill så gärna lära mig mer och slänga mig in i kursen med hull och hår, samtidigt som jag ville vara hemma och sätta händerna i husbygget. 

Nåväl, väl i Växjö kändes det bra. En intressant kurs. Merparten av studenterna var unga och gick tredje året på något utav de olika byggnadsprogrammen på skolan, som t.ex. byggteknik och byggnadsutformning. Intressant med så många unga människor som faktiskt väljer en byggnadsvårdskurs som del i sin utbildning. Ett hopp om en vidgad kunskap kring gamla hus och hur man tar hand om dem. 

Så, i lördags morse gick jag ut och studerade huset, några tvärbjälkar hade kommit på plats, dörrposten mellan kök och rum var på plats och en del annat småpyssel. Jag, som så gärna spenderar mina helger med att fortsätta byggandet, i den mån jag kan, räknade snabbt ut att jag med hjälp kunde få resterande tvärbjälkar på plasts och åtminstone två långa stockar. Sedan fick vi se. 

Ett par timmar senare var min syster på plats, redo att hjälpa till. Efter en dryg timma kom en kollega och anslöt sig till oss, härligt med hjälpsamma människor. Inte särskilt många timmar senare var alla tvärbjälkar och de två långa stockarna A och C 15 på plats.


Dörrposten mellan kök och rum på plats.


Några tvärbjälkar kom på plats under fredagen.


Skönt att få hjälp med de långa bjälkarna.
Alla bjälkar på plats och nu fint samarbete med drevningen av stock A 15.2 kommentarer:

  1. Vilket härligt projekt du håller på med! Inspirerande :)
    Hälsningar Sarah

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det :) Jag älskar det! Härligt att även kunna inspirera andra, det är en stor bonus :)

    SvaraRadera