onsdag 14 juli 2010

Det börjar bli allvar

Igår hade jag ett 31/2 timmar långt möte med min kvalitetsansvarig, jag tror jag har hittat rätt man för detta. Jag fick mycket råd och tips på hur jag kan lösa många detaljer och han har även rätat ut många frågetecken, men också gett mig väldigt mycket att göra.

För den som vill veta vilka formaliteter som krävs för att bygga ett hus (lika så flytta ett hus till en ny plats) innan samrådsmötet på kommunen så kommer här en lista: geoteknisk undersökning av platsen för huset så att jag kan göra en stabil grund utifrån markens förutsättningar, energibalansräkning så att huset inte släpper ut för mycket värme (energi) genom framförallt fönster som är den stora boven i dramat (och jag skall kämpa med näbbar och klor för att få behålla de gamla glasen och fönsterbågarna) samt en ventilationsbeskrivning som visar att jag ha ett ventilationssystem som växlar luft 2 ggr./h, en ritning som visar att fastigheten är handikappanpassad (mått på dörrar, mått på badrum, mått på avstånd mellan toalett och handfat, förberedelse för ramp...), ritning på ventilation, teckna en nybyggnadsförsäkring och upprätta en arbetsmiljöplan. Jag måste också hitta någon som kan göra grunden för mig samt göra en situationsplan som innehåller vart dagvattnet skall släppas ut, vart stuprören går ner, var dräneringen till gårdsbrunnen skall ligga, samt alla rör till vatten och avlopp skall dras. Mycket av det sistnämnda har jag redan ritat ut på den situationsplan jag skickat till miljöenheten, men enligt min kvalitetsansvarig så har Kungälvs kommun ett system som betyder att det är vattentäta dörrar mellan byggenheten och miljöenheten och att de kommunicerar väldigt lite med varandra. Vilken tur att jag har fått tag i en kvalitetsansvarig som vet hur just Kungälvs kommun fungerar.
Tja, jag har fått lite att jobba med så att säga. Skall också se om jag kan få tag i tegelpannor till huset, skall ringa och kolla imorgon, förhoppningsvis finns de kvar. Och då kan jag roa mig med att skura dem så att de är rena och fina när huset kommer och taket är lagt. Behöver också förbereda för schaktningen som sätter igång v. 31. Makadam, dräneringsrör mm skall beställas och hämtas. Skulle också behöva få mina bodar färdigmålade och få in lite ved i en utav dem, men det är ju det minst akuta just nu.

2 kommentarer:

  1. Du är grym! ; )
    Jag är så imponerad av det du gör!

    SvaraRadera
  2. Jamen tackar, tackar! Det värmer verkligen :) Det är ju faktiskt lite roligt också, men ibland blir jag trött på alla formaliteter...

    SvaraRadera