torsdag 8 juli 2010

bygglov och bygganmälan

Jag har de senaste veckorna varit på jakt efter en kvalitetsansvarig till mitt husprojekt. En herre som ville ta sig an arbetet som kvalitetsansvarig har ännu inte inkommit med de uppgifter jag behövt för att skicka in mina handlingar.

fasad mot norr är egentligen fasad mot söder (det blev fel i första omgången av ritningarna)

Efter två veckors mejlande och telefonterror utan att få dessa uppgifter gav jag upp. Jag hittade en annan kvalitetsansvarig som jag tror är väldigt noggrann och kunnig på området. Dessutom kan han gången och jargongen på Kungälvs kommun. T.ex. sade han att det var oförskämt av byggkontoret att uppmana mig att söka bygglov och göra bygganmälan på samma gång. Det är bara för att spara tid och jobb för dem på kommunen menade han. Det får inte gå till på det viset! Hade jag vetat det hade jag naturligtvis skickat in bygglovsansökan för flera månader sedan. Och sedan börjat leta kvalitetsansvarig. Så lite man vet i denna djungel av byggregler och andra detaljer. Nåväl, nu är alla handlingar skickade till kommunen och jag hoppas att de är snabbare än när de skulle besluta om mitt positiva förhandsbesked. Jag skall ringa nästa vecka och höra efter hur det går. Har dessutom ett möte inbokat med min kvalitetsansvarig, han vill informera mig om vad jag kan förvänta mig av hans jobb och kommunens krav mm.

2 kommentarer:

 1. Hej Therése!
  Tack för adressen! Du har pratat varmt om ditt projekt och nu förstår jag vad du gör och hur mycket arbete det är! Jätte trevligt att läsa!

  Ses på torsdag på BRIS!
  Hälsningar
  Karin

  SvaraRadera
 2. Hej Karin! Vad kul att du tittade in till mig:) Vi ses på torsdag!

  SvaraRadera