onsdag 3 juli 2013

Över takåsarna hörs klagosång


Ja, alltså det där med takpannorna...det skulle ju vara klart för länge sedan, iallafall i min värld. Jag har så mycket annat att stå i. Som att lägga golv, måla klart fönstren, måla panelen...spika panelen...

Nåväl, de enkupiga pannorna jag införskaffat för så länge sedan räckte såklart inte. Ny färd ut på tegelpannejakt. Förra veckan hämtade jag en 280 stycken. De har fått sig en tvätt och ligger nu på taket, i högar.

Men det är ju ett rent h-vete att få till dessa enkupiga lertegelpannor. Jag har förmodligen en 8-9 olika sorter, allt från strängpressat till handslaget vackert, men ack så svårlagt tegel. Vilket pussel...värre än ett 1000-bitars med Indiska Oceanen som motiv. 

Jag hoppas grannarna är bortresta så de slipper höra mina svordomar, snyftningar och min tandagnisslan.

Ja, inte lägger sig takteglet själv inte...

Det vara bara att åka och hämta fler.

Den här kan jag bara drömma om denna sommar.

Ett tusenbitarspussel utan dess like. 
Och regnet hänger över mig och lilla torpet, hotfullt och mörkt.

Här skulle man nästan kunna tro att taket är färdiglagt...NOT!

6 kommentarer:

 1. Hav förtröstan! :-) Du kommer fixa detta också, tänk vad mycket du redan åstadkommit! Mäkta imponerad!!!
  Hälsningar anneli

  SvaraRadera
 2. Tack Anneli!
  Och ja, det klart jag kommer klara det...till slut, men varje dag är inte ett glädjerop så att säga. Och varför skulle det vara det? Det kanske tom skulle varit tråkigt om allt gick som på räls ;)

  SvaraRadera
 3. Måste säga att ditt tegeltak är bra mycket snyggare än Indiska oceanen. ;-) Det blir jättefint. Fortsätt pussla och klaga, tids nog får du ligga i hängmattan.

  Men, jag kan nästan lova att du inte kommer att ligga där länge innan du kommer på något annat trevligt projekt. Behöver du inte ha en lagård eller lada på tomten?
  Lena SW

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag tror att det var förra sommaaren som jag läste om dig och ditt projekt i Göteborgs Posten. Nu hittade jag en lapp med din bloggadress som jag skrev upp då. Fantastiskt kul och intressant att läsa! Lycka till med arbetet! Jag kommer att följa processen! :-)

  SvaraRadera
 5. Tack Lena!
  Och som om du kunde läsa mina tankar...visst finns både uthus och växthus i mina drömmar och tankar...bara torpet blir klart :)

  SvaraRadera
 6. Jo, det var i augusti förra året som G-P skrev och då var timmerstommen på väg upp. Vad kul att du skrev ner adressen...och att du hittade den :)

  Kul att du också tycker min blogg är intressant, välkommen hit!

  SvaraRadera