söndag 31 januari 2010

Bättre utsikt

Under julledigheten har det gallrats och gallrats och nu ser man verkligen skillnad. Ljuset kommer in och från tomten finns nu en utsikt ner mot golfbanan och vägen. Sedan finns det (redan) planer på lite djur också.Vilket lyft! Vilken skillnad! Naturligtvis har det gått så smidigt tack vara den kalla vintern, men också för att min pappa så snällt och rart gått och gallrat även fast inte jag varit med. Tack!

Sedan får vi också se hur det hela kommer att te sig när väl träden slagit ut sina löv till våren... Hur mycket utsikt blir det då?

Efter alla dagars arbete har högarna med sly, grenar och andra trädrester blivit enorma i våtmarken. Därför föll det sig ganska naturligt att tankarna började vandra i banor som vad som bäst kunde hålla lanskapet öppet och fritt från att växa igen, igen så att säga. Därmed blev det bestämt att vi, pappa och jag, som ett gemensamt projekt, stänga in området och skaffa oss ett par Highland cattle som kan gå och hålla undan allt sly och rensa upp där vi röjt under vintern. Med andra ord är jag ytterligare ett steg i riktning mot den plan jag har slipat på under några år. Detta steg kom faktiskt snabbare än jag tänkt...

3 kommentarer:

 1. Hej! Det är härligt att röja upp ibland! Visst kommer nog trädens grenverk att skymma lite, men man ska vara försiktig och inte ta ned för mycket på en gång. Det kommer nog ändå att kännas att ni tagit bort en hel del. Bra idé med Highland, det är fina djur. Jag skulle gärna vilja ha lite får här oss, men tyvärr inte fått med mig min man på de tankarna ännu....
  Hoppas det ordnar sig med något hus nu också för dig snart.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Ha, ha... nu såg jag att du bor i Göteborg! Då är vi ju grannar : ) Härligt med någon som är lika galen som jag! En byggnadsvårdsvän kanske?

  SvaraRadera
 3. Precis, det är som sagt, lättare att ta ner ett träd än att få upp det igen :) Jag skulle också vilja ha får, men jag får vänta tills jag kan ta hand om dem själv. Får börja med Highlands, det är ju en bra start:)

  SvaraRadera