måndag 18 juli 2016

Byggnadsvårdsdag i torpet


I onsdags hade jag massinvation av familj och släkt som kavlat upp ärmarna för att hjälpa mig med lite torparbete. Själv hade jag förberett deras besök ett par dagar genom att röja, plocka undan, inhandlat penslar, färg, kitt och en massa annat som var bra att ha till hands.

Det målades, kittades, spacklades, drevades, spikades, lerklinades och det fixades med diskmaskin, spisar och ugn. Vilken fröjd, vilken glädje. Och det bästa av allt är att de inte blev avskräckta...de kommer tillbaka, snart.


Drevning av väggarna innan lerkliningen påbörjas.Stark arbetskraft. Syrran målar foder och en vägg i badrummet.Lerklining i rummet.Ugnen installerade och då kunde vi få varm blåbärspaj.Målning av hallen. Och nej, nej, nej...det ska inte bli vitt alltihopa.Lerklining i såtarna för vindtätning i rummet.Jag hade förberett med lappar i varje rum där olika sysslor fanns nedplitade.
 Det vara bara att gå runt, läsa och välja.
Det skrapades dörrar.Efter den här intensiva dagen var det dags för ryggläge.

1 kommentar:

  1. Vad smart med lappar på olika ställen! Och kul att se en glimt av köket! Och hurra för hjälpsamma släktingar och vänner!

    SvaraRadera