söndag 13 mars 2016

Köket
Den där väntan är väl i det närmaste över...på köket alltså. Nu är det mesta på plats och här kommer lite bilder på mitt platsbyggda kök. Enkelt, pärlspont, så få standardmått som möjligt och så praktiskt som det bara går. 

De senaste helgerna har jag spenderat med att spackla, slipa och måla köket. Har även ägnat en del tid till att försöka beställa inbyggnadsugnen, men där har jag gått bet. Börjar ana att mitt val (efter mycket tänkande och många kval) inte längre finns att köpa. Nåväl...jag ska försöka lite till. Skam den som ger sig...

Har då även lyckats med klassikern...blanda färgen och glömt hur jag blandat...och inte skrivit ner. Hur ofta har det hänt? Allt för ofta, tro mig. (Skärpning!) Nåväl, sista strykningen får vänta tills ugnen är på plats. Måste ju smälta in fint i inredningen.

Väntar nu på köksbänken och senare ska väl även högskåpet komma på plats. Kyl/frys ska också in i köket så småningom och en liten vägg ska byggas mellan rum och kök, men det får vänta till slutet av våren. Har även en förhoppning om att få till ett lådsystem mellan vedspis och kyl/frys. Praktisk förvaring och väl utnyttjat tomrum. Praktisk och snyggt är min tanke. Vi får väl se...

Lådorna här blir extra djupa eftersom jag anpassat bänken efter vedspisen.Har blandat Ottossons sandgul och titan-zink-vit.
4 kommentarer:

 1. Fantastiskt fin blogg Du har! Fint Torp, fina lösningar och fina katter.

  Värmer hjärtat på en byggingenjör med förkärlek till traditionellt byggande!

  SvaraRadera
 2. Jamen tack ska du ha Lars! Dina ord värmer mitt hjärta :D Härligt att höra att det finns byggingenjörer som vurmar för det gamla, vackra, gedigna. Ni växer dessvärre inte på träd nuförtiden.

  SvaraRadera
 3. Hej Therése! Jag har inte besökt din sida på ett tag, så jag fick läsa ikapp.
  Men här händer det grejor! Helt otroligt arbete du gjort!!!
  Riktigt roligt att läsa dina inlägg och se hur bygget fortskrider. Snart är det klart! Eller ja, blir man någonsin färdig med sitt boende egentligen?...

  Med vänlig hälsning Michael Andersson

  SvaraRadera
 4. Hej Michael!
  Kul att du hittade tillbaka :) Jo, det går väl långsamt, men framåt. Har även nytt jobb nu så det gör väl inte sitt för att det ska finna så mycket tid och energi kvar för torparbete...men snart så får jag luft under vingarna igen.
  Allt gott!
  Therése

  SvaraRadera