söndag 13 mars 2016

Toalett


Nu är Separetten inkopplad och kan tas i bruk. Måste bara få till en snygg latrinkompost där jag kan kompostera resterna när toabyttan är full. 

Har lovat kommunen att skicka in ritning och bild när den är klar. Googlade lite och hittade många inspirationsbilder. En kompost kan vara väldigt, väldigt ful, men den kan faktiskt också vara rätt snygg och smälta in i en trädgårdsmiljö på ett trevligt sätt. Den jag hittade och som jag tänker försöka ge mig på att göra är den jag hittade på bloggen: Vadstenatorpet 

Från början hade jag tänkt mig en stor kompost, för både köksavfall och latrin, men efter att ha upptäckt och blivit bokashi-frälst så är ju det inte längre aktuellt.

Problemet är bara att det är vinter och det är kopiösa mängder snö ivägen...så jag får väl hålla mig till tåls en stund då.

Kan under tiden uppdatera mitt minne genom att leta upp kommunens regler för komposten, de brukar ha åsikter även om dylika ting. Och så kan jag ju börja såga upp lite material så det bara är till att sätta igång sen. Här en PDF från med skisser och lämpliga mått och annat att tänka på: Lessebo kommun kompostritning

Regler: 
- finmaskigt nät (6mm) mot skadedjur.
- lock
- botten
- ventilation

Hade även för mig att kommunen hade åsikter om hur tjock isoleringen skulle vara, men hittar ingenting om det.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar