måndag 29 september 2014

Första innerdörrarna börjar komma på plats


Nu har dörrkarmarna jag väntat på sen i somras kommit på plats. Den ena dörren, den in till rummet i tillbyggnaden, är redan uppe, saknar bara kista med handtag och lås. Naturligtvis lyckades jag blanda ihop dörrarna och det där med höger och vänster är ju inte alltid helt enkelt. Därför har strömbrytaren hamnat på fel sida om dörren. Det verkar som om jag kommer att få leva med det misstaget och proceduren: öppna dörren, gå runt dörren och sedan slå på ljuset i rummet...fattar inte...jag som tänkte och klurade för att det inte skulle bli fel.

Den andra dörren ska sitta in till badrummet och har i helgen blivit färdigputsad och limmad. Gångjärnen hade kommit upp på fel sida så jag behöver ett par nya innan dörren kan hängas upp. Ska även hitta kista med handtag och lås till den dörren också. Samt glas. Funderar över om det ska bli frostat, mönstrat glas eller om jag bara sätter en gardin i fönstret som skyddar mot allt för mycket insyn.

Har även funderat över om jag ska måla dörrarna, lämna dem trärena eller olja in dem. Trärent är snyggt, men jag kunde ändå inte låta bli att olja in ena sidan av den ena dörren. Tänker att den blir något ljusare när oljan trängt in mer i träet, men jag gillade ändå den lite mörka nyansen. 

Första innerdörren på plats...ÄNTLIGEN!


Japp, det här får jag leva med tydligen...


Oljade in sidan som vetter mot hallen med linolja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar