söndag 20 juli 2014

Lite av varje


Sådär ja, nu har jag varit ledig ett tag och vad har jag lyckats åstadkomma så långt? Jo då, jag har jobbat på med rummet i tillbyggnaden och det rummet är sånär klart, bara tak, fönstersmygar, foder, spackel, papp på väggar och lite färg så är det rummet klart. Slipa stockväggen ska jag också göra...så småningom. 

Utöver det har jag jobbat på med att få badrummets väggar klara. Jag har klurat, tänkt och funderat över vilka kakelplattor jag ska ha på väggar och golv. Bara det tar en evighet. Är inte den person som har lätt att fatta beslut...viktiga beslut av det här slaget.

Jag har även tagit ut en del fönster för en sista slipning, skrapning av glasen och målning. Därefter en mer permanent isättning.

Äntligen har jag också varit och hämtat en del av pärlspontspanelen jag beställde för ett år sedan (!)...ja! Det har varit några turer med bortglömda telefonnummer, knepiga panellängder, torkning och annat...men nu är en del hemma. Resten får jag i augusti/september.

Under lång tid har jag prövat mig fram och tillbaka för att hitta rätta färger i hall och kök. Kökets ursprungsfärg har jag hittat på lister och panel. En grön färg jag tycker mycket om, men min fundering är om den inte är lite för mörk. Hittills har jag bara målat en bråkdel av kökspanelen, men den har fått en betydligt ljusare grön så får vi se hur det slutar när den väl kommer upp och jag ska målat klart.

Den gula kulörten i hallen har "mustaschfönstret" avgjort. Det var målat i en mild gul färg. När jag öppnade burken med Ottossons "ljusgul", som enligt prover såg ut att passa, såg jag direkt att det här går inte. Men efter utspädning med vitt, vitt och mer vitt var jag ändå inte nöjd.  Tillslut, när jag inte visste på bättre råd, slog jag i lite, lite umbra. Och vad händer? Jo, den gula färgen är klar att användas. Mitt i prick alltså :)

Under veckan har jag fått god hjälp av vänner att måla en del av sponten. Den gula är klar, lite grön panel till köket och en liten del av taksponten är också klar. Taken målar jag i en och samma grå färg...till en början. När väl taket är uppe tänker jag att det är lättare att se hur jag ska bryta färgen vidare för att få rätt kulört i varje rum. 

Rummet i tillbyggnaden, det med brädväggen, får inte pärlspontstak, som jag tänkt från början, det får istället en 5' råspont då det passar bättre till det rummets karaktär. Har faktiskt hunnit med att måla det, två gånger, med äggoljetempera bruten i umbra.Valet av kakel är oändligt...beslutsångest...JA!

Under tiden, i min trädgård, har (bl.a.) New Dawn blommat.

Tog en liten helgsemester...men sen var det dags för blåbyxor igen.

Malvan har också slagit ut sina kronblad.

Granpaneln är hemma...frågan är bara: shellack eller inte?


Fick en vit stjärnpelargon av en kollega i början av sommaren,
den slår snart ut och har fått flytta in i torpet.

Grönt i köket och gult i hallen.

Pelargonen fick ett eget fönster till slut.
Grått i taken, äggoljetempera och linoljefärg.

Blandar grått till taket, titanvitt och umbra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar