onsdag 12 februari 2014

Ventilation och isolering


Badrummets ventilationsrör har också kommit på plats. Nu börjar det kännas badrumsarbete på riktigt. Jag har även varit och hämtat isoleringen till tillbyggnaden.

En vända till lär det bli, fick bara med hälften av isoleringen, men jag har så jag klarar mig med arbete några helger framöver. Tänk att det ska finnas så få återförsäljare av cellulosaisolering i skivform. Fick åka ända till Alingsås för att hämta hem det. Det retar mig faktiskt att inte den vanliga bygghandeln även har cellulosa, eller hampa och lin heller för den delen. Har diskuterat det med dem jag brukar köpa allt annat ifrån, men om jag förstått det hela rätt har glasfibertillverkarna uttalat någon form av ultimatum, att de inte säljer till återförsäljare som säljer cellulosa, lin, hampa osv. Får man verkligen göra så?Ventilationsröret går ner genom taket så att det sitter ovanför badkaret.

Och in i gamla delen, till murstocken.

Hittade dessa fina badkar när jag var på Hus till hus för att hämta isolering.

Massa cellulosaisolering till tillbyggnaden, men detta är bara hälften.

6 kommentarer:

 1. Hej! Köpte också mina cellulosaskivor i alingsås. Jag kollade runt lite innan och det går att få det hemlevererat också men det kostar en slant. Alingsås ligger fyra mil från mitt torp så då kändes det inte aktuellt. Tänkte även på plats i min lilla bil!Men med lite pyssel så gick det in tre fpk i min lilla aygo! Bra material att jobba med men raka kanter fick jag aldrig... :-)

  SvaraRadera
 2. Imponerande, tre paket i en Aygo! Jag fick in tio i min byggarbil med släpkärra. Inte alls nöjd för det fanns plats kvar, men inte tillräckligt bra fördelad :(

  Nä, jag har märkt att det är lite svårt att såga och skära till bra snitt. Vet inte hur jag ska göra...kanske ska pröva sticksågen?!

  SvaraRadera
 3. Ultimatum - Bedrövligt, hoppas verkligen inte det
  stämmer :(

  SvaraRadera
 4. Ja, ibland blir man förvånad över hus saker och ting fungerar. Att vara byggnadsvårdare är att leta, åka, packa och kånka men det är ju förstås en del av charmen, att inte ge upp. Ser fram emot den spännande fortsättningen. Ha en skön helg Pia

  SvaraRadera
 5. Hej Pia!

  Ja, verkligen! Även jag håller med om att det trots allt finns en charm i alla resor som görs. Kan när huset är klart peka på många saker och varifrån de kommer och alla upplevelser de resor har gett. Dessutom är det tack vare dessa resor man (jag) har hittat saker som inspirerat till nya tankar om torpet, nya lösningar, fina detaljer och idéer jag annars inte hade fått. T.ex. det du/ni kommer se i kommande inlägg :)

  Ha en fin helg du också och njut av ert fina hus!

  SvaraRadera
 6. Nu när jag, i det närmaste, har isolerat klart tillbyggnaden har jag också kommit på hur jag ska få raka kanter. För det första måste tilläggas att strukturen och kompaktheten på skivorna är väldigt olika i de olika påsarna, men med en helt vanlig fogsvans, markeringspenna, tumstock/måttband och en EU-pall går det väldigt smidigt. Använd pallen att lägga skivan på, då får du ett anhåll att såga mot. Det har iallafall fungerat för mig :)
  Lycka till!

  SvaraRadera