söndag 9 februari 2014

Pellen äntligen hemma


När golvet väl var lagt passade jag på att sitta inne i "stugvärmen" en helg. Planera, fundera, skissa, läsa, inspireras inför det kommande badrumsarbetet. Idag har jag även skissat på köket. Ja, det har ju funnits i mitt huvud en längre tid, men elektrikern ville ha en ritning (för länge sedan), så nu ska han få en.

Jag har även varit i Helsingborg och hämtat hem min pelle. Tog ledigt förra fredagen och på morgonen vaknade jag upp med halsont, sprängande huvudvärk och frossa. Hmmm...typiskt! Men två panodil senare var jag på väg. Kom efter många om och men samt snökaos och krypkörning hem med pärlan jag suktat över så länge. Tänk att man kan hitta en pelletskamin på Blocket. Efter den färden blev jag sängliggandes hela förra helgen.

Jag har länge funderat över det där med om det är pelletskamin jag ska ha. På platsen där den ska stå fanns ursprungligen en jättefin rörspis och det hade varit fantastiskt att återigen ha en rörspis där, men rent praktiskt fungerar en pelletskamin bättre. Termostat, uppvärmning i flera dagar, allt för en stabilare och mer pålitlig uppvärmning tänker jag. 

Har även hört mycket, både positivt och negativt om just pelletskaminer. Därför passar ett blocketfynd bra för att pröva. Att samtidigt hitta exakt den kaminen jag velat ha, det är nästan för bra för att vara sant. Och vi håller tummarna...för skruven och motorn ska bytas först, innan jag verkligen ropar hej. Fick den på öppet köp då den vid köpet inte var i fungerande skick.Badrumsinspiration och planering.

Snön har nu bytts ut mot regn, regn, regn...


Här är den, pellen! Inte lätt att hitta en pelletskamin
som inte ser ut som en robot, men jänkarna kan.


Ritning av köket.


Veckans to-do-lista...sista punkten syns inte ens...att rita kök :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar