måndag 29 oktober 2012

Ett annat hus


Som jag skrev igår...det gör ont i mig att se gamla hus stå och förfalla eller förvanskas. Ett annat hus som håller på att gå förlorat är den vackra granngården. Ett stort och fint hus som en gång varit en riktigt ståtlig byggnad. Det förfaller allt mer, för varje dag som går. 

Det har stått tomt i många år nu. Och eftersom jag är den jag är och eftersom jag just nu även behöver delar till mitt eget hus och eftersom allt hopp om det vackra gamla huset är ute så ringde jag upp ägaren och frågade om jag kunde få rädda diverse saker innan det faller ihop totalt. 

I ena rummet har det regnat in så kraftigt att golvet knappast går att rädda, men i rummet bredvid ser det faktiskt ut som att en hel del brädor kan tas till vara och återanvändas. Vilket passar mig ypperligt just nu, då jag verkligen vill ha ett gammalt golv och inte ett nytt. Att det dessutom legat i en av de vackraste byggnaderna i trakten och nu kan tas till vara gör mig något gladare. 

Fönstren krossas ett efter ett och även dessa skulle jag vilja rädda, likaså dörrar. Det är naturligtvis ett merjobb, men om jag får så gör jag det gärna. Han ville ha en vecka på sig att fundera över saken...imorgon ska jag ringa och höra vad han kommit fram till.


I rummet i den hitersta gaveln är golvet oanvändbart efter allt regn som fallit in.

Huset ligger till vänster i bilden, så gården är U-formad.


2 kommentarer:

  1. Såg det där huset med lite sorgsna ögon när vi var hos dig. Bra att det tas tillvara av någon som uppskattar det. Det är inte omöjligt att stommen är hel även om bjälklaget tagit stryk. Har sett exempel på det. Kanske värt att flytta för någon?
    /Mattias

    SvaraRadera
  2. Det där huset har jag också varit och spejat på! (Om det inte finns TVÅ sådana hus som står och förfaller allvarligt i dina krokar...). Måste ha varit väldigt vackert en gång i tiden! Vad är det mer för material du behöver? Du kanske vill gå ihop med mig och ta hand om den där drängstugan från 1800-talet som bortskänkes på Blocket just nu? ; ) Jag vill egentligen bara ha panelen så det känns väl jobbigt att ta hand om alltihop men det hade ganska fina fönster med innanfönster och allt och en jättefin entredörr mm...

    SvaraRadera