tisdag 3 januari 2012

Fönsterrenovering


Nu är första kursen på Nääs inbokad. Helgen 9-11 mars kommer jag att lära mig renovera och laga mina fönster till mitt lilla torp. Kursen heter fönster trälagning för den som är intresserad av att själv gå.

Jag har ju sedan tidigare testat på det där med fönsterrenovering, men behöver uppdatera mig nu. Dessutom behöver jag även lära mig hur jag kan laga fönsterkarmarna, inte bara bågarna. Efter det hoppas jag att jag ska kunna ta tag i och renovera alla mina fönster själv i min lilla snickarbod som just nu är överbelamrad av fönsterbågar, fönsterkarmar, dörrar och dörrkarmar. Sysslolös lär jag inte vara i vår.

4 kommentarer:

 1. Hej och god fortsättning!
  Kul med fönsterkurs, gick själv en dagskurs på Nääs förra året (fönsterrenovering) lite kort , men OK som en start lr bara att uppdatera minnet lite (som man behöver ibland :)
  Behöver du tips med målning senare, så hör av dig!
  Ha det gott! /Maja

  SvaraRadera
 2. Hej Maja!
  God fortsättning önskar jag dig också!

  Jag hör säkert av mig framgent:) Det är inte så att du har fönsterrenoveringsgrejer som du vill bli av med? (Speedheater, verktyg eller annat)?

  Må väl!
  Therése

  SvaraRadera
 3. Nej min speedheater vill jag inte göra mig av med, den är guld värd! :) jag har heller inte alla de verktyg som är till den om man ska renovera fönster. Har den ju mest tilll måleri. På Nääs kanske man kan hyra till en billig peng om man gått kurs? Fråga, det kanske är värt det.
  Lycka till!
  /Maja

  SvaraRadera
 4. Jag förstår, tack för tips! Jag kan ju kolla blocket också...man vet aldrig. Eller så är det värt investeringen att köpa...vi får se hur det blir!

  SvaraRadera