torsdag 5 januari 2012

Byggnadskultur


Det fjärde och 2011 års sista nummer av Byggnadskultur, Byggnadsvårdsföreningens egen tidskrift, som kom ut i december, handlade passande nog om fönster.


Under julledigheten har jag läst tidningen från pärm till pärm och på så sätt uppdaterat mig på fönsters u-värden, hur man kan göra en s -skarv, fönsterhistorik och naturligtvis redovisades delar av Bertil Fredlund rapport som jag tidigare länkat till.

Utöver detta finns ett underbart reportage om det vackra Villa Sjötorp i Ljungskile som numera är pensionat. Turligt nog köptes Haegerska villan, som den också kallas, av en kvinna som såg husets själ och tillsammans med sin hantverkare lyckades de både modernisera huset enligt myndighetskraven och bevara originalinredning och detaljer. Jag tror att det får bli en utflykt dit en vacker dag i vår.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Har nu varit runt på din sida och kollat in ditt projekt. Ja, du har många spännande byggstunder framför dig, det ska verkligen bli kul att följa din resa. Tack för tipset nu har jag fått en ny byggtidning att njuta av.
    Pia

    SvaraRadera