onsdag 17 februari 2010

Mycket jobb ger stora planer

Det är inte helt lätt att vara ledig har jag märkt. Ja just det, jag är ledig, igen! Jag har det allt bra jag. Det jag hittills gjort denna vecka har fått mig att komma igång riktigt ordentligt, ja så ordentligt att jag vaknar tidigt på morgnarna och vill sätta igång dagens arbete med en gång. Ja, hjärna vill iallafall, men kanske inte helt sanningsenligt att kroppen vill. Jag är ju trots allt en kvällsmänniska.

Göran Gudmundssons serie "byggnadsvård i praktiken", underbar läsning!

Med andra ord har det varit full fokus på mitt eget lilla projekt denna veckan, bortsett från några timmars extrajobb för att dryga ut byggkassan då förstås. Jag har förkovrat mig i byggandets konst, både i böcker och på nätet. Jag har också avsatt en dag till att ringa runt bland allt från kvalitetsansvariga och gjutare till bank och försäkringsbolag. Jag har haft besök av en brunnsborrare på tomten och ytterligare en kommer i morgon. Och på fredag skall jag ÄNTLIGEN åka upp till Örebro för att titta på, dokumentera och göra uppmätningar på min stuga (som jag hoppas att det så småningom blir). Så, till helgen kommer jag förhoppningsvis att kunna lägga ut en del bilder på det lilla torpet.

Tanken var att jag även skulle fälla en och annan gran under tisdagen, men det bara snöade och snöade, och jag var frusen in i märgen efter att varit ute och visat min tomt för brunnsborraren. Så, efter noggrann övervägande begav jag mig istället till biblioteket. En underbar inrättning! Där hittade jag dem...alla Gudmundssons böcker i serien: byggnadsvård i praktiken. Flyttning av gamla hus (del I) hade jag redan läst sedan tidigare, men vill uppdatera mig lite. Har även hunnit plöja igenom del II, värmen i gamla hus. Jag antar att det är hög tid att införskaffa dem så att de för alltid kan stå i bokhyllan här hemma. Det värsta är bara att, när jag väl skall leta upp någonting i en bok av detta slag slutar det alltid med att jag inte kan lägga ifrån mig boken utan att ha läst minst ett helt kapitel, gärna två eller tre. Är det det som kallas att brinna för någonting?

kan man verkligen läsa sig till praktik...?!?

2 kommentarer:

  1. Så passande att det finns en del om flyttning av gamla hus också! : )Jag är så engagerad i ditt torpprojekt, jag tror att det är ditt engagemang som smittar av sig på mig! Och så för att vi är lite i samma situation du och jag förstås. Jag är lite nyfiken på dig som person med, vad gör du när du inte drömmer om torp?

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att höra! Det är alltid underbart när man kan inspirera andra. Ni som skriver och hejar på mig ger också mig energi och kraft att driva mitt projekt vidare, så tusen tack till dig och er andra som skriver på min blogg!

    SvaraRadera