onsdag 30 december 2015

Mellandagsgöra


Det har blivit en del mellandagsmys i torpet de senaste dagarna.
Det blir inte bara arbete under mellandagarna i torpet, det finns såklart även tid för annat mys, fika och vila...och så ett evigt eldande i vedspisen. Torpet har allt fortfarande ett och annat draghål och värmeläckor både här och där. Hittade bl.a. en mindre storm under dörrkarmen till ytterdörren när vinden låg på häromdagen. Jisses...kunde blåsa ut ljus det där draget. Det är numera åtgärdat med lindrev, tröskel och snart även en  kvartslist...för säkerhets skull. Ytterdörren fick även lite tätningslist, trots att jag ännu inte målat klart varken dörr eller karm. Likaså tätades de kopplade fönstren i tillbyggnaden. Nu stiger temperaturen i sovrummet som hittills varit det kyligaste. Skam den som ger sig.


Mysiga mellandagar i torpets kök. Och ser ni? Min amaryllis får fyra (4!) blommor.
Det måste vara ett gott tecken, eller...

Fönstren jag köpte i Dalsland har nu finjusteras och väntar på lite skrapning, nytt kitt och färg.
Glasverandan de ska sitta i har också fått lite omsorg under veckan.

Har grundmålat hålkälslister och delar till verandans fönsterkarmar.


Här var det bra drag...
Nu åtgärdat med drev, tröskel och snart även en kvartslist.
Kommoden och handfatet har min snickare hjälpt mig med att förbereda
inför rörläggarens besök.

Och så uppdagade jag att hålet för diskmaskinen var för litet...åh...va tusan!
Vad jag längtar tills köket är klart...börjar tröttna på att vänta. Även mitt tålamod har sina gränser.

Passade på att måla hörnet där kommoden ska stå...så det hinner torka
tills röris kommer hit och gör det sista (!?).

4 kommentarer:

 1. Men så fint det blir! Tycker om att du lyckats hitta en rund kontroll till värmegolvet(?), den passar så fint trots sitt moderna uttryck.

  Förstår gott att tålamodet kan tryta och att de sista detaljerna känns som att de strular extra mycket. Men så här nära "färdigt" har du inte varit tidigare. Hoppas verkligen att du kan ta dig tid att mysa och njuta av ditt fina arbete. Vilket kan vara lättare sagt än gjort. Vi här ute lever inte i din vardag och kan, om vi skulle tycka att det blir för jobbigt med diskmaskinen mitt på golvet bara klicka oss vidare och invänta att du gör jobbet. :)

  Vill tacka för att vi får följa med på din resa och önska dig ett riktigt gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lena!
   Och tack! Ja, det är nära nu och förhoppningsvis är både rörläggare och kökssnickare klara inom en väldigt överskådlig framtid. Som jag längtar...

   Ett riktigt gott nytt år önskar jag dig också!
   Therése

   Radera
 2. Men vad trist med diskmaskinen, jag har hävdat att jag inte behöver nån men sedan vi råkade få en begagnad har jag helt bytt sida och den är nästan min favoritgrej i hela huset... Vore kul med fler bilder på köksbygget men det kanske kommer ett stort bygga-kök-inlägg framöver? :)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Nu är problemet löst :D Och idag kommer röris :D Två sker har jag varit orubblig med i mitt torp: 1. golvvärme i badrummet. 2. Diskmaskin. Ska jag bo permanent i huset så ska jag också ha det jag tidigare aldrig haft i en bostad. Dessutom är ju diskmaskinen bättre för miljön än att diska för hand. Det gjorde ju beslutet ännu lättare att ta.

  Ska ge mig på en köksspecial framgent...just nu är det mest rörigt och halvfärdigt.

  SvaraRadera