söndag 23 november 2014

Tillökning


Får jag lov att presentera de nya invånarna i Paradiset: Ludde, Kamilla och Kristina. Tre fruktansvärt söta värmlandsfår som numera kan betraktas som ett tillskott i familjen.

Jag har närt en dröm om att återinföra djur på gården där det under min egen uppväxt fanns kor, tjurar, hästar, hönor, katter och under en kort period även grisar. Jag vet också att farfar hade får en gång innan jag kom till världen. 

Mina två katter kan jag knappast räkna som start på denna nygamla era, men däremot mina tre fina värmlandsfår som numera går här ute på ängen och betar. Tre känns lagom att börja med, en mycket liten "flock" som känns hanterbar för en nybörjare som jag. Dessutom får jag möjlighet att känna på om detta verkligen är någonting jag vill och kan fortsätta med. 

Min förhoppning är att tackorna till våren ska få några små lamm som ska utöka flocken. Och det känns som att det är först om ett år som jag mer säkert kan säga om det blir en fortsättning eller inte. Det finns mycket som kan hända och det är många saker att tackla, inte minst den dagen ett djur blir sjukt eller måste slaktas. Än så länge är det bara väldigt mysigt. Och att dessutom ha privilegiet att ha underbart vänliga grannar som hjälper till med både det ena och det andra gör allt betydligt mycket enklar det också. 

Ett stort tack till er!


Ludwig
Kamilla

Kristina och Ludwig i sitt vindskydd.


Kamilla med Kristina och Ludde i bakgrunden.
Glatt ätandes på en tallgren som matte släpat hem från skogen.


Och sist, men inte minst så har novemberkaktusen börjat blomma.

2 kommentarer:

  1. Men, så söta och bedårande... den vita, den brune och den gråa.

    SvaraRadera
  2. Spännande och se hur lammen kommer att se ut till våren :)

    SvaraRadera