lördag 30 augusti 2014

Putsning och målning


Hösten börjar göra sig påmind med mängder av regn efter den varma, torra sommaren. Äppelträden dignar av frukt och naturen börjar sakteliga skifta skrud. Snart är löven på träden ett minne blott. 


Och i torpet lunkar det på i sakta mak. Övre delen av murstocken är nu putsad och klar. Där är den även struken med rå linolja för att ytan ska bli mer tålig och stå emot slitage. 

I kammarn tänder jag i kaminen och det blir en härlig kontrast till det fuktiga och gråtrista där ute. Där står jag och målar och målar och målar och målar min panel. Med innertaket på plats sprider sig värmen i rummet och stannar kvar på nedervåningen till skillnad från i vintras då värmen steg rätt upp till ingen som helst nytta.

Det där målandet drar ut på tiden eftersom det är svårt med plats. Linoljefärgen torkar långsamt och varje bräda behöver sin egen plats tills dess den är torr. Har målat klart all panel till köket nu och det är snart dags att börja måla till hall, trapphus och veranda. Funderar över vilket färgval jag ska göra där. Fortsätta med grön eller byta till grått. Ständigt dessa val...och dess kval.

Trevlig helg!
Är så nöjd med valet av denna vackra gladiolus som också doftar helt ljuvligt.

Har nu även gått över till att blanda schellacken själv. Enkelt och praktiskt.

Murstocken på övervåningen är putsad, oljad och nästan klar.1 kommentar:

  1. Ja, linoljefärgen tar onekligen sin lilla tid på sig för att torka, men den som väntar på nåt gott ;)

    SvaraRadera