söndag 24 mars 2013

Återskapa


Jag har gått igenom de gamla bilderna från demonteringen av mitt torp och det är en intressant och viktig syssla har jag förstått. Dels påminns jag om hur allt sett ut, alla detaljer som faktiskt är svåra att minnas trots att det inte gått så väldigt lång tid. 

Dessutom hittar jag nya spår...eller rättare sagt...saker jag förut inte tänkt på, som att taket i rummet förmodligen hade en annan färg än den som fanns som ursprungsfärg i köket. Den upptäckten gjorde mig glad eftersom jag inte ville ha allt i grönt. 

Dessutom återkom en tanke när jag såg bilden med den lilla reglade innerväggen, en tanke jag fick redan när jag rev den. Kan det inte vara så att dörren in till rummet tidigare suttit där istället för i köksväggen? I och med den tanken började jag även fundera om det vore en bättre lösning eftersom jag då får en extra väggsnutt i köket. Istället skulle det då bli fyra dörrar i den lilla hallen mellan kök och veranda, en åt varje väderstreck. Det betyder att jag måste gå in i hallen för att komma till rummet, istället för direkt från köket. Är det ett problem tro? Eller är det bara praktiskt?


När taklisten var borttagen var det lättare att se färglagren på takpanelen.

Rummet med dörren in mot köket.

Den reglade väggen mellan rummet och hallen.
Här syns konstruktionen tydligare mellan rum och kök och rum och hall.3 kommentarer:

 1. När jag tittar på dina bilder känns dörren ut till hallen som en mer naturlig lösning och den vackra spisen får en bättre inramning. Och vem har sagt att man måste gå från rum till rum...

  SvaraRadera
 2. Tack för din reflektion! Jag är inne på samma sak, jag tror nästan att jag bestämt mig för det :)

  Däremot kommer tyvärr inte den fina rörspisen att återuppföras, till min stora sorg. Jag har istället valt att ha en pelletskamin (i äldre gjutjärnsmodell). Detta för att få en stabilare uppvärmning, jag ska ju ändå bo i huset permanent och åker bort då ock då och då är det bekvämare med den lösningen. Det var ett mycket svårt val, men bekvämlighet och sunt förnuft har fått vinna över estetik och känsla i just det fallet.

  SvaraRadera
 3. Efter att min "torpfamilj" varit på besök har jag fått svaret...den ursprungliga dörren var i hallen, inte mellan kammare och kök. Tänk vilken detektiv jag ändå är :)

  SvaraRadera