söndag 10 februari 2013

The never ending story


Ja, vad säger man...fönster, fönster, fönster...slipa, skrapa, pilla bort kitt, dra ur fönsterspik...
The never ending story, helt enkelt.

Ja, inte för att jag varit särskilt flitig de senaste veckorna. Ibland händer saker som är så mycket viktigare än gamla hus, trot eller ej. Livets bräcklighet gör sig påmint när man minst anar det och då är husrenovering och restaurering inte lika angeläget. Men, jag har iallafall fått mina ny/gamla fina fönster som ska sitta i tillbyggnadens badrum och gästrum levererade. Och liiite fönsterrenovering har jag hunnit med, ändå.

Nåväl, nu ligger iallafall en hel veckas ledighet framför mig och denna veckan ska jag ägna mesta tiden åt just...mina fönster. Har nu insett att jag måste flytta in i värmen för att sätta fart på målningen av dem också. Det blir lite väl dyrt att värma upp det gamla stallet bara för den saken skull. 

Planen är också att hitta ett gäng tegelstenar till min murstock som ska komma upp i vår, när kung Bore släppt sitt grepp och min del av landet. Jag har en del kvar från den gamla murstocken, men långt ifrån alla jag behöver. Jakten på ett härligt grangolv går också vidare. 


The same procedure as last time...


Nykittade och klara att målas.

Det blir liggande fönster i badrum och gästrum, nya karmar med gamla bågar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar