torsdag 24 november 2011

Sista rycket


När jag kom upp i tisdags var det denna syn som mötte mig. En hög med stockar, den ensamma rangliga murstocken och vårdträdet.


Det var nu dags för grundstenarna att märkas. Med hårfönen i högsta hugg torkade jag stenarna så att färgen skulle få fäste och torka. Det digra arbetet tog lång tid och det hann bli mörkt innan jag var klar. Jag hoppas verkligen att färgen håller. Grunden ligger fortfarande kvar uppe där huset stått, den väntar på hämtning endera dagen.


Den forna jordkällaren som fanns under köket.

Grundstenarnas sidor har fått samma bokstav som dess väg.


6 kommentarer:

 1. Du är galen, så häftigt!!!!

  Robert

  SvaraRadera
 2. Tack! Jag tar det som en komplimang :D

  SvaraRadera
 3. Så roligt att se hur det går till "i verkligheten". Vilket jätteprojekt! Hur vet du egentligen hur man gör?
  /Sara

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Dels är jag väldigt intresserad, gått några kurser på BVN, läst alla böcker om byggnadsvård, varit på rådgivning på BVN och så har jag naturligtvis en byggnadsvårdsintresserad hantverkare som jag konsulterar vid behov :) Annars hade det nog inte gått så bra, speciellt nu när det blev så bråttom.

  SvaraRadera
 5. Var det möjligt att spara ytterpanelen? Vårdträdet går ju inte att flytta, men tar du med dig något av det för att låta det följa huset?

  Robert

  SvaraRadera
 6. Jag har sparat ytterpanelen och tror mig kunna använda delar av den. Likaså takbrädorna, de var i bättre skick än jag trott :) Almen är redan borta. Jag har plockat med mig järnek och murgröna från torpet. Hade velat ta med mig delar av syrénbersån också, men jag gissar på att den redan är bortforslad av bröderna grus. Detta är också det tråkiga med att jag inte visste att jag kunde plocka ner huset i somras, då hade jag kunna få med mig väldigt mycket mer av den fina trädgården, fänrikshjärtan, lupiner, digitalis...

  SvaraRadera