måndag 19 april 2010

Stengärdesgård

Nu har törnrosdalen blivit ett stort område med fin, svart mull som just nu kryllar av björnbärsbuskarnas rötter, omgiven av en påbörjad stengärdesgård.

Jag fick hjälp av en traktorskopa som rensade bort resten av de björnbärssnår som blev kvar sedan förra helgen. Skopan luckrade även upp jorden och upp kom också en kolossal mängd rötter. Därför går jag numera och drar, krattar, drar och sliter i rötterna, efter en fem sex timmar var kroppen mör och öm. Ytterligare någonting som bidrog till denna bedövande känsla var att jag dessutom påbörjade mitt arbete med att lägga upp en stengärdesgård runt den lilla jordplätten (halvön kallar jag den egentligen).

Nu börjar nya planer ta form, potatisland får det bli. Var och inhandlade tre sorters potatis idag. Dessutom blir det plats för lök och morötter. Sedan tidigare planer gör gällande skall jag även plantera ett par buskrosor, två vinbärsbuskar och ett par fruktträd på halvön. Kanske jag kan få ett rabarberstånd av en god vän, det får helt klart också plats. Tror nog också att min fina pion jag fått skall få en utvald plats där, men den sätter jag först till hösten.
rötter, rötter, rötter...

1 kommentar:

  1. Hittar du några fina gammaldags buskrosor så får du gärna säga till mig! Jag har precis upptäckt att de gamla sorter jag vill ha inte är så lätta att hitta nämligen.

    Skönt att du fick bort alla de där rötterna, annars hade de ju kommit tillbaka illa kvickt.

    SvaraRadera