söndag 11 april 2010

Från törnrosdal till oas

I det underbara vårvädret som varit de senaste dagarna har jag fått fart i mina gröna fingrar. Jag skall flytta mina pallkragar för att ge plats åt min husvagn så småningom. Efter några dagars funderande hittade jag så den nya platsen.

Problemet var bara att just den platsen såg ungefär ut som jag kan tänka mig den syn som mötte prinsen i Törnrosa innan han nådde slottet och sedemera prinsessan. Jag har efter två dagar ungefär kommit halvvägs in i björnbärssnåren och jag tror att bilderna tala för sig själv. Kan också berätta att armarna är helt sönderrivna av de taggig buskarna, men det är det helt klart värt.
Jag har blivit så lyrisk över att hittat denna plats, som för övrigt ligger avskild från platsen för bygget, vilket betyder att jag inte riskerar någon ödeläggelse av trädgården då lastbilar och kranar invaderar området. Jag har redan börjat skissa på vilka växter jag skall ha, utöver det jag skall plantera i pallkragarna. Tankarna går åt vita buskrosor, röda och svarta vinbär, lite rabarber, ett plommon- och ett körsbärsträd kanske och även vit pion. Platsen är ganska stor så jag har både tid och plats att anlägga den lilla halvön med mycket mer än så. Jag har också fått en väldigt vacker fågelholk som jag skall sätta upp i ett utav träden vid denna vackra plats, en blivande oas.

4 kommentarer:

 1. Mmm... det låter som om din lilla rabatt kommer bli underbart vacker!
  Får jag fråga hur du gjorde för att röja undan björnbärssnåren? Jag har samma problem på mitt torp nämligen och jag vet inte hur jag ska angripa dem utan att riva sönder mig helt. Eller är jag bara vekare än dej? ; )

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Ja visst blir det fint. Har dessutom fått en massa perenner i födelsedagspresent och nu planerar jag för full hur dessa skall pryda denna oas. Det får bli till helgen:) Hoppas vädret håller i sig.

  Björnbärssnåren angriper jag på olika sätt. Först på knä med sekatör och hoppas på det bästa... Vissa snår drar jag upp med så mycket rötter jag kan få med, men resultatet är helt sönderrivna armar, trots långärmat och handskar. Jag hoppas få upp lite fler rötter när och där jag jag skall gräva för nya plantor.

  Det bästa är ändå att det snabbt blir resultat och det är roligt!
  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Hej! visst är det härligt att se så fint resulat när man har härjat bland snåren ;) Jag har också tampats en del med björnbär, men framförallt hallonsnår som hoppar upp på de mest omöjliga ställen. Det är bara att dra upp och dra upp. Puh!

  Vad bra att du fått perenner, det kan man aldrig få nog av och det kostar ju en förmögenhet för det är ju inte direkt bara några få plantor man behöver...

  Lycka till :)

  SvaraRadera
 4. Tack! Underbart med snabba resultat:) Några utav mina perenner har jag nu planterat, återkommer till det en annan dag i bloggen. Det är helt fantastiskt vad roligt jag haft när jag läst i min trädgårdsbok, funderat och klurat hur jag skall arrangera dessa i färger, läge, passande sorter tillsammans...Jätteroligt verkligen, kanske jag valde fel yrke trots allt...

  SvaraRadera