lördag 7 november 2009

Tankar om träd och vatten


När man som jag, går och fäller ett träd i taget, får man på samma gång en känsla för vad som kan vara värt att spara och hur tomten skall utformas - hur vill jag att den skall se ut när allt är klart? Som om jag skulle gå omkring och tro att den en dag står där, helt klar!? Hmmm, nåväl, men jag går ju inte kursen , skapa din drömträdgård, för inte just i detta skede...

Någon sade till mig att det är hemskt mycket lättare att ta ner ett träd än att sätta tillbak det och det är helt klart sant. Ett träd i taget och sedan iaktta hur det ser ut efter elimineringen av just detta unika träd. Ett jobb, en process och en framtidsvision som går sakta, men säkert.

Mina tankar har inte bara kretsat kring träd och utsikt, utan även gått mycket i vattnets tecken under veckan eftersom bäcken inte längre är torrlagd utan rinner och porlar och på det sättet hela tiden påmint mig om sin existens. Funderar över stenläggning i själva vattenfallet, kanske en stentrappa där vattnet kan rinna ner i? Ja, det är ju inga niagarafalls-proportioner vi talar om, men iallfall. Jag funderar över om det går att dika ut en fåra efter själva vattenfallet och på så sätt samla vattnet i en liten bäck, hellre än som idag, då vattnet mer breder ut sig en en mindre våtmark. Ja, det måste gå, men det är ju en plan som ligger långt in i framtiden...eller? Nja, jag tror att tanken är väl värd att tänka klart betydligt tidigare än så. För då kan ju första bästa grävmaskinist gör det arbetet åt mig, på samma gång som t.ex. avloppsanläggningen grävs ner i marken.5 kommentarer:

 1. Grym blogg :D Vilken design, vilken text. Hatten av!

  SvaraRadera
 2. Tack Anders, vad du är rar! Du är så välkommen tillbaka:)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Förlåt, hade helt missat din kommentar.
  Vilken härlig blogg du har. Nu kan vi följa varandra...
  Ha det bra!
  Lycka till!
  /C

  Jag länkar till dig och du till mig :-)

  SvaraRadera
 4. Jätte trevligt med Din blogg ! Ser fram mot att kunna följa hur Du succesivt uppfyller Din dröm om ett eget torp i en lummig skogsbacke.
  Är övertygad om att Du kommer att göra något genuint och verkligt fint!

  SvaraRadera
 5. Tack alla ni! Ni är alla hjärtligt välkomna tillbaka!

  SvaraRadera