söndag 1 januari 2017


Jodå, 2016 harvarit ett brokigt år. Nytt jobb och att få ihop det med djur och torparbete har inte alltid varit lätt. Är inte ledig lika mycket nuförtiden, men har många andra förmåner med mitt nya jobb.

Slog även till och tog riktig semester, åkte bort och var, bara ledig. Så underbart.

Nu i mellandagarna har jag också varit ledigt och då har jag äntligen tagit tag i det här med måleriet av torpet. Eftersom det gått så lång tid sedan jag målade pärlsponten i köket och för att jag var för lat för att leta rätt på min egenkomponerade brytning av kulören så hittade jag en burk grå/grön linoljefärg från Ottonsson. Det var den jag brutit 1/5 med titanvitt som jag målat taket i köket med i somras.  Provmålade en vägg med den och ja, den är väl måhända något gråare än min brytning, men det går knappt att se med blotta ögat. Så behändigt, då blir jag ju av med den burken också.
Inte nog med det, hittade även en burk Ottosson sandgul linoljefärg som bara stod och drällde. Har funderat länge och väl på vilken kulör jag tänkt måla förstugan i. Jag vet ju sedan tidigare att det från första början funnits en gul nyans där. Har hittat spår, både på panelen som tidigare suttit där och under krokarna som satt på väggen när jag plockade ner torpet.
Har själv funderat i helt andra banor eftersom jag inte direkt lockades av den där gula nyansen. Men tänk vad bra att saker få ta lite tid. Och vilken tur att en är lite snål. Burken med den sandgula linoljefärgen hade jag köpt för att bryta till en ljus, ljus gul nyans till köksinredningen. Men det gick dessvärre inte att få till den som jag tänkt. Så därför var det ju bara att sätta igång. Tänk vilken lycka, jag blev mer och mer nöjd med den sandgula färgen ju mer jag målade.
 
 

Två dagar efter jag målat klart förstugan hittar jag de gamla krokarna som suttit på väggen. Döm om min förvåning när jag vänder på en av dem... 
 

 ...så nöjd med denna slump, eller kanske var det inte en slump. Nåväl, det lutar nu även åt att hela veranadan kommer målas sandgul och det i ackompanjemang av Ottosson Hastinggrå, om jag nu inte hinner ångra mig. Gokväll och god fortsättning på det nya året!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar