söndag 1 november 2015

Höstpyssel i torpet


Nu är snart denna härliga lediga höstvecka till ända. Sorgligt, men sant. Men jag har hunnit med lite annat pyssel denna vecka också. 

Jag har t.ex. äntligen fått in en fläkt i väggen mellan sovrummet och rummet där pelletskaminen står. Jag har dessutom ägnat mig åt det otroligt tråkiga, men så behövliga arbetet att kitta och spackla igen spik- och kvisthål i väggar, foder och tak. Speciellt taket är en riktig höjdare...bävar för den dagen det ska målas igen och igen och igen...

Jag har även fått slipat badkaret jag köpte på Återbruket för ett tag sedan, dessvärre börjar jag anan att det kanske är lite för litet ändå...har börjat se mig om efter ett annat, men vi får väl se hur det slutar. Måste få toaletten på rätt plats och så får jag mäta lite till.

Eftersom vintern närmar sig med stormsteg har jag även sett över mina innerbågar. I somras fick jag god hjälp med att sätta upp lister och sala på de fönster som läckte mest. Denna vecka har jag målat både lister och några fönster, klistrat tätningslister runt innerbågarna och även skruvat fast fönstervred på dem så de sluter tätt och håller sig på plats bättre.


Fläkt för att få in lite värme till sovrummet. 

En hel del spik- och kvisthål att kitta och spackla.


Badkaret från Återbruket.


Måste hitta fötter till badkaret.

Lite bomull och dekoration...obs: denna båge är inte iordninggjort,
dessutom var det märkligt för utsidan har suttit inåt av någon märklig anledning.
Hittade nämligen spår av fönsterremsor på den kittade sidan.

Nya fönstervred på innerbågarna. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar