fredag 24 juli 2015

Äntligen har energin och lusten kommit tillbaka


Nu, äntligen har lusten till torpet återvänt. 
Jag fick hjälp med att få trappan till andra våningen på plats för några veckor sedan och med det också en storstädning utan dess like. Allt material som legat och stått och skräpat och dammat igen ligger nu på vinden eller så har det åkt till tippen...så skönt!

Tänk att en trappa kan vara så förlösande...knappt en tror det är sant. Nu är väl inte det enkla svaret bara trappan...mycket annat har bidragit till att jag i mitten av februari tappade all lust, ork och energi. Det var faktiskt en känsla av ångest att bara gå ut dit i enkla ärenden som att elda eller vattna växterna jag belamrade torpet med under våren. 

Trots allt inte så konstigt efter dessa år med heltidsjobb, torparbete, trädgård, får, löpning, kvällskurser och allt annat som tillhör livet. Det viktigaste är dock att kunna stå emot det dåliga samvetet som gnager när en inte orkar. Eller rättare sagt: en får lära sig att inte ge sig dålig samvete de dagar, veckor, månader, perioder en inte orkar.

Den efterlängtade trappan på plats.


Energitjuven: kaos... 


....


...

...till ordning, lugn och utrymme att röra sig i...


...


...

3 kommentarer:

  1. trevligt att åter få läsa ett inlägg. hoppas att orken stannar kvar. följer med nyfikenhet din blogg att se hur det framskrider.

    SvaraRadera
  2. Åh, så jag känner för dig. Det är inte konstigt att du efter alla dessa år av arbete, stress, beslut och motgångar hamnar i en period av olust och orkeslöshet. Var rädd om dig! Njut av det du har gjort och se hur långt du faktiskt har kommit. Även om det känns som en ocean av saker som är kvar är du närmare inflyttning än du någonsin tidigare varit.Klappa dig själv på axeln och var stolt över ditt arbete. Lyssna på dig själv och släpp alla prestationskrav. Det är bara du som kan bestämma i vilken takt du orkar.

    SvaraRadera
  3. Tusen tack Lena! Så härligt att få höra peppande ord :D

    SvaraRadera