onsdag 30 maj 2012

I väntans tider...


Min markentreprenör låter vänta på sig. Vi hade kommit överens om att han skulle sätta igång med avlopp och grund i förra veckan, men nu blir det nog i nästa vecka som vi kan sätta igång...hantverkare...det är väl bara till att vänja sig, eller?

Under tiden letar jag efter en liten alm att plantera vid mitt hus, ett vårdträd som en dag kanske kan bli lika vackert som detta

söndag 20 maj 2012

Åkte igår till Återbruket i hopp om att finna två likadana fönster till min utbyggnad. Tyvärr hittade jag inga som jag tänkt mig, men däremot sprang jag på ett bedårande litet handfat. 


Jag måste haft verklig tur eftersom det visade sig att en man just varit inne och lämnat tillbaka det då hans fru inte tyckte om det. Jag var väldigt nära att fråga mannen om huruvida det var valet av fru eller valet av handfat som varit det bästa, men jag lyckades hålla igen. 


Nåväl, handfatet är litet och jag må ångra mig när jag väl har det på plats och ska använda det dagligen, men jag tycker det är väldigt vackert. Med motiveringen litet handfat i litet badrum var saken klar. Nu återstår bara det lilla tricket att finna ett badkar och en toalettstol som harmonierar med det.

tisdag 8 maj 2012

Bygglov


Igår fick jag besked, bygglovet har gått igenom och kommunen skickar alla papper i veckan! 

Grävare och markarbetare är bokad och påbörjar arbetet med min unika grund i slutet av maj. Får se var jag landar ekonomiskt, kombinera den gamla kallmurade stenfoten med en betongsula är inte helt lätt för dagens grundläggare, men kallmurarkompetens fanns visst inom företaget...och framförallt, den goda vilja att verkligen vilja anta utmaningen.